FASADE

FASADNI SUSTAVI

Vanjska toplinska izolacija i izrada FASADNOG sustava  su najvažniji dio toplinske izolacije objekata jer najviše utječu na mikroklimatske uvjete boravka u unutarnjim prostorima. Kroz vanjske zidove i otvore se gubi veliki dio toplinske energije za grijanje zimi i hlađenje ljeti. Stoga je dobra toplinska izolacija preduvjet za ugodne i zdrave uvjete življenja čovjeka.

Poglavito danas, fasadni sustavi su neophodni u smislu očuvanja energije koja je sve skuplja, a svijet na izmaku nestašice fosilnih energenata. Ušteda energije sa stiropor fasadnim sustavima može biti i do 60 % u odnosu na neizolirane objekte. Naravno, postoje različiti načini primjene i razne podloge. Stiropor fasadni sustavi zahtijevaju poseban pristup pri odabiru materijala; sve komponente moraju biti međusobno kompatibilne. Za optimalnu funkcionalnost, zid i stiropor fasadni sustavi moraju se savršeno uskladiti.

Pri tome mi koristimo više vrsta termo toplinske fasade, razne sustave i tehnike izvođenja.

Fasade s bijelim fasadnim stiroporom (EPS-om).
Dugogodišnja primjena, praktična provjera i razvoj sustava sa sigurnošću jamče njegovu trajnost i učinkovitost. Izolacija sa stiroporom (EPS-om) sjedinjuje izvanrednu izolaciju sa povoljnom nabavom i jednostavnom obradom. Fasadna stiropor ploča je posebno izrađena u svrhu fasaderskih radova kao primjenu u fasadnim sustavima.

Fasade s grafitno fasadnim stiroporom.
U novije vrijeme došlo je do razvoja fasadne stiropor ploče (sive boje) koja sadrži grafit što joj daje do 25% bolja izolacijska svojstva od bijelog fasadnog stiropora. Posebno je izrađena za primjenu u fasadnim sustavima, male je težine, teško zapaljiva i ne podržava gorenje.

Fasaderski radovi s kamenom vunom.
Još prije od prošlog stoljeća koriste se proizvodi od kamene vune i to iz dobrog razloga: kamena vuna predstavlja ekološki prihvatljiv materijal koji nas sigurno štiti od vrućine i studeni, dobar je zvučni izolator, a zahvaljujući svojim osobinama pokazuje i vrlo veliku otpornost na vatru.

Termo toplinska izolacija cokle (Temelj).
Stirodur (XPS) ekstrudirani polistiren je izolacijski materijal sličan stiroporu različitih boja (ovisno o proizvođaču), a karakterizira ga dobra toplinska izolacija, neosjetljivost na vlagu i visoku tlačnu čvrstoću. Rješava probleme vlažne okoline te čak i u vodi.

ELEMENTI SUSTAVA

1. LJEPLJENJE
Ljepljen je ljepilom za EPS Potrošnja: 5-6kg/m2
2. TOPLINSKA IZOLACIJA:
EPS F perforirani ili bez deb.5-20 cm
3. PROFIL PVC S MREŽICOM
Na svim rubovima/kutevima
4. PRIČVRSNICE
Ovisno o deb. EPS-a Potrošnja 6 km/m2
5. MORT ZA ARMATURNI SLOJ:
Obavezno termoizolacijsko ljepilo, potrošnja:5-6 kg/m2
6. ARMIRAJUĆA MREŽICA:
Primafas 160gr/mm2
7. TEMELJNI PREMAZ:
Mineralkvarc grund
8. ZAVRŠNA OBRADA:
Po izboru investitora (Preporuka Akrilna zaglažena završna žbuka deb. do 2mm)